RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Кремль ніколи не ставив на Ле Пен: в РФ розповіли правду про причетність Путіна до виборів у Франції

Кандидатом Кремля на президентських виборах у Франції є Франсуа Фійон, а не лідер партії "Національний фронт" Марін Ле Пен. Таку думку висловила російський політолог Лілія Шевцова в інтерв'ю LIGA.net.

"Ну да, заплатили їй якісь $9 мільйонів, можливо щось ще. Але справа в тому, що Москва ніколи не орієнтувалася на Ле Пен. Це ще один міф. Москва не любить і боїться крайніх правих", - заявила Шевцова.

За її словами, Кремль фінансував правих в Європі для її ослаблення, а не для того, щоб привести їх до влади.

Шевцова стверджує, що у Франції Москва орієнтувалася на Фійона - це був кандидат Путіна. "І у Кремлі знову був шок, коли Фійон не вийшов у фінал - а у другому турі Макрон поб'є Ле Пен. Тому не можна підігрівати міф про всемогутність Москви в європейській політиці - звичайно ж, це не так", - підкреслила політолог.

Вона також зазначила, що міф про "всесильність" Путіна підтримується багатьма політичними силами ЄС і США для власної легітимації та підтримки електоральної бази за відсутності конкурентного ідеології.

Нагадаємо, раніше проросійські кандидати на президентських виборах у Франції Франсуа Фійон і Марін Ле Пен програли дебати.