RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

17 квітня

Всі новини

На Заході озвучили тривожну думку: НАТО не буде воювати з Росією через Україну

Члени НАТО не вважають за потрібне вступати у війну з Росією через Україну.

Про це в інтерв'ю виданню "Апостроф" розповів член-кореспондент Королівського інституту міжнародних відносин (Chattam House), автор статей на тему російсько-українських відносин Джеймс Шерр.

"Якщо під ефективною безпекою ви маєте на увазі політичну гарантію, що ми вступимо у війну для захисту України – то ні. Такої можливості немає. Україна веде війну. Ми не збираємося воювати з Росією. Навіть люди, як я, вірять і вірять з 2014 року, що стратегія Заходу повинна бути у повній підтримці України, всіма способами, крім війни", - зазначив Шерр.

На його думку, на даний момент існує незначна небезпека нової агресії Росії проти однієї з європейських країн. РФ побоюється реакції США, звертаючи увагу на дії країн Європи в меншій мірі.

"Найбільше Росія завжди боїться, що США мобілізують свої сили проти Росії. І, думаю, зараз з їх боку буде правильним проявляти обережність. Оскільки принципові гравці в адміністрації Трампа – дуже жорсткі люди. І їм не варто ризикувати провокуванням Сполучених Штатів", - сказав Шерр.

Детальніше читайте інтерв'ю Джеймса Шерра на сайті "Апострофа".

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: СвітЄвропа
Теги: США, Шерр, Росія