RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

​Основна проблема НАТО – відсутність належної реакції на агресію Росії - Atlantic Council

Європа перестала бути мирним місцем, однак на Заході це питання поки повною мірою не усвідомили. В зв'язку з такими змінами Європа повинна швидше і більш послідовно реагувати на агресивні дії Росії.

Про це пише старший науковий співробітник American Foreign Policy Council Стівен Бланк у статті для Atlantic Council.

Експерт звернув увагу, що не так давно неурядова організація RAND озвучила висновки, що військові сили ЄС не готові протистояти викликам. Таким чином, пише Бланк, над країнами Балтії нависла загроза військового вторгнення РФ. Більше того, Росія дозволяє шантажувати країни своєю ядерною зброєю.

Вчений зазначає, що Москва показує всьому світу готовність застосувати ядерну зброю, що повинно викликати побоювання у європейських столиць. В якості аргументу Бланк звернув увагу, що в рамках договору про скорочення стратегічних наступальних озброєнь Росія має демонтувати 200 боєголовок в цьому році. Дивлячись на поведінку Кремля, говорить Бланк, Росія навряд чи буде скорочувати озброєння, а навіть навпаки – буде модернізувати ядерну зброю.

Бланк підкреслив, що НАТО повинно почати реагувати на загрозу з боку РФ вже зараз. За його словами, члени Альянсу повинні наростити військові можливості щоб Кремль не зміг повторити кримський сценарій з іншими країнами.

Раніше російський історик Юрій Фельштинський розповів, як Путін вичікує моменту, щоб розвалити НАТО.

За матеріалами Zn.ua