RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

10 травня

Всі новини

У Польщі знову напали на українців через мову

У Варшаві відбувся напад на українців через те, що вони розмовляли між собою українською мовою.

Про це повідомляє Польське радіо,

Зазначається, що інцидент стався у варшавському районі Мокотув. Пара українців — 29-річна жінка та її 30-річний знайомий — прогулювалися по алеї, коли на них напав 22-річний чоловік. Йому не сподобалося, що іноземці спілкувалися рідною мовою.

"Йому не сподобалося, що пара спілкувалася між собою на іншій мові. Коли жінка не відповіла на вульгарні висловлювання нападника, той підбіг до її партнера і почав бити його кулаками в обличчя та голову, завдавши йому кілька ударів. На прохання і плач переляканої жінки кривдник ніяк не реагував. У певний момент потерпілому вдалося вирватися. Тоді нападник оприснув обох сльозогінним газом. Крім того, він постійно вульгарно висловлювався на расовому грунті і зневажливо — з приводу їх національної приналежності", — розповіли в районної комендатури поліції Варшави.

Пара сховалася від нападника в ресторані, який був поблизу. Однак той не здавалися. "Чоловік почав бити плечем вхідні двері, вигукуючи, щоб йому віддали українців і він розбереться з ними", — розповів поліцейський

Постраждалі викликали на місце поліцію. Правоохоронці затримали нападника, коли той намагався увірватися в заклад. Ним виявився 22-річний Адріан М., який перебував у стані алкогольного сп'яніння. Чоловіка заарештували. Поліція надала побитому українцю і переляканій дівчині допомогу. Злочинцеві загрожує до трьох років позбавлення волі.

Як повідомляв "Апостроф", раніше у Варшаві 22-річний місцевий житель побив 29-річну дівчину та 30-річного хлопця з України через те, що вони розмовляли по-українськи.