RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

Всі новини

Українське питання: на Заході розповіли про важливу проблему

Питання України на даний момент не є пріоритетним для німецьких політиків.

Таку думку в інтерв'ю сайту "Сегодня" висловила науковий співробітник з політики Європейської ради міжнародних відносин (ECFR) Ульріке Франке.

Вона зазначила, що в Німеччині зберігається підтримка санкцій проти Росії, за винятком деяких представників опозиції.

"Існує згода, що Європа повинна твердо стояти проти незаконних дій, які загрожують миру і безпеці на європейському континенті. Невдоволення Німеччини новими санкціями США було пов'язано з тим, що через їх екстериторіальне охоплення вони прямо шкодили німецьким економічним інтересам", - пояснює вона, додаючи, що німці більше обурилися не самим обмеженнями, а тим, як США їх ввели.

За словами Франке, Україна не була важливою темою передвиборної кампанії німецьких політиків. За словами експерта, українське питання затьмарює президентство Дональда Трампа.

"Заяви Крістіана Лінднера повернули Україну до порядку денного дебатів, але я сумніваюся, що це буде основним питанням і навряд чи вплине на рішення більшості виборців", - зазначила Франке.

Як повідомляв "Апостроф", німецький політик Крістіан Лінднер виступив з неоднозначною заявою про необхідність налагодження відносин з Росією, не відволікаючись на питання Криму.