RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Екстрадиція Фірташа: суд Австрії прийняв важливе рішення

Земельний суд Відня ухвалив рішення не екстрадувати в Іспанію українського олігарха Дмитра Фірташа.

Про це пише австрійське видання Kurier, передає "Європейська правда".

Австрійський суд 29 серпня ухвалив, що іспанський суд не надав достатнє обґрунтування європейського ордера на арешт, виданого на Дмитра Фірташа за підозрою у відмиванні грошей і створення кримінального угруповання.

Адвокати українського олігарха кажуть, що судова система Іспанії намагалася нав'язати Австрії політично вмотивовану екстрадицію.

"Іспанська судова система на прохання США намагалася продавити політично вмотивовану екстрадицію нашого підзахисного. Іспанці навіть не зуміли задовольнити мінімальні вимоги до європейського ордеру на арешт", - зазначив один із захисників Фірташа.

Дмитра Фірташа затримали в Австрії в березні 2014 році за запитом слідчих США, але випустили під заставу в 125 млн євро.

США звинувачують українського олігарха в дачі хабара в розмірі 18,5 млн дол за ліцензію на розробку титанових родовищ в Індії поза конкурсом. Українцю загрожує до 50 років тюремного ув'язнення і конфіскація всіх активів.

У листопаді 2016 року Фірташа оголосила в розшук Антикорупційна прокуратура Іспанії разом за підозрою у відмиванні грошей.

У лютому 2017 року Вищий земельний суд Відня дозволив екстрадицію Фірташа в США.

Після даного рішення Вищого земельного суду Відня іспанська ордер на арешт був єдиною причиною, чому Фірташа відразу не видали США.

Як повідомляв "Апостроф", ЗМІ дізналися про плани Фірташа передати окупантам Криму базу відпочинку.