RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

Всі новини

Швеція почала найбільші військові навчання в один день з Росією

За останні 23 роки Швеція почала найбільші військові навчання "Аврора", які проводяться за підтримки НАТО. Про це повідомляє ВВС.

Навчання розпочалися майже одночасно з російсько-білоруськими навчання "Захід-2017", і вони триватимуть три тижні. У маневрах "Аврора" беруть участь 19 тисяч військовослужбовців.

"Ситуація з безпекою в регіоні погіршилася", - так прокоментував початок маневрів командувач шведської армії Мікаель Біден.

"Сьогодні Росія - це країна, яка впливає на загальну ситуацію в Європі з точки зору безпеки своїми діями - анексією Криму і триваючим конфліктом на сході України, тому зрозуміло, що ми дуже ретельно стежимо за тим, що робить Росія", - додав він.

Крім шведської армії в навчаннях беруть участь військовослужбовці з США, Франції, Норвегії та інших країн НАТО. Раніше в НАТО заявляли, що маневри не є відповіддю на російсько-білоруські навчання "Захід-2017".

Нагадаємо, на думку начальника Генштабу Збройних сил України Віктора Муженко, під час військових навчань "Захід-2107" Росія створить в Білорусі наступальне військове угруповання, а також передові бази, які дозволять в разі потреби в рази збільшити кількість російських військ в країні.