RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

У Брюсселі хотіли організувати антиукраїнський з'їзд блогерів за участі одіозної екс-регіоналки: фото

Російські спецслужби мали намір провести в Брюсселі (Бельгія) акцію по дискредитації України перед європейським співтовариством: планувалося звинуватити українську владу в нібито утисках журналістів.

Про це повідомляє прес-центр СБ України.

Із зазначеною метою в Брюссель прибули кілька громадян України в якості учасників круглого столу на тему: "Порушення прав людини, обмеження свободи преси та політичні репресії в Україні". Крім цього, організатори планували організувати пряме включення з Києва, під час якого "блогери" і "журналісти" повинні були підтвердити інформацію про утиски та переслідування.

Співробітники СБУ задокументували, що "блогерам" і "журналістам" за участь в акції заплатили по 100 гривень. Також їх зобов'язали надіти чорні окуляри в зв'язку з нібито переслідуваннями в Україні і побоюванням за власне життя.

Підкреслюється, що в акції брала участь і народний депутат України V,VI,VII скликань Олена Бондаренко, яка відмовилася від дачі пояснень правоохоронцям.

Також наголошується, що СБУ планує провести допити організаторів цього з'їзду "блогерів".

Як повідомляв "Апостроф", в СБУ розкрили дані про французьких політиків, який відкривали в Марселі "представництво ДНР".