RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Західні ЗМІ запідозрили відомі автоконцерни в дослідах над людьми

Німецькі видання Süddeutsche Zeitung і Stuttgarter Zeitung заявили, що концерни Volkswagen, Daimler і BMW фінансували тести на людях, які проводилася Європейським дослідним об'єднанням по захисту навколишнього середовища і здоров'я в транспортному секторі (EUGT).

Про це пише російська редакція DW.

Як пишуть видання з посиланням на звіт EUGT за 2012-2015 роки під час зазначених тестів здорові люди з їх згоди піддавалися коротким впливу діоксиду азоту, який є однією з токсичних складових вихлопних газів дизельних двигунів. Згідно зі звітом, в Університетській клініці Ахену провели обстеження 25 чоловік після того, як вони протягом декількох годин вдихали в різних концентраціях отруйний газ NO₂. Результати дослідження опублікували в 2016 році.

Однак, заявив глава об'єднання EUGT Томас Краус, результати даного дослідження є малоінформативними: їх не можна переносити на все населення, а також діоксид азоту - лише одна з шкідливих для здоров'я складова викидів дизельних двигунів.

Нещодавно з'явилася інформація про схожих експериментах над тваринами. Слідство у США розповів про досліди над мавпами, яких піддавали впливу вихлопних газів дизельних двигунів з метою довести, що вихлопи сучасних дизельних авто менш токсичні завдяки новим системам очищення. Досліди ставив американський інститут Lovelace Respiratory Research на замовлення EUGT.

Концерни Daimler і BMW заявили про непричетність до проведення дослідів над мавпами. В свою чергу концерн Volkswagen визнав такі експерименти помилкою і приніс вибачення.

"Ми переконані, що обрані тоді наукові методи неправильні. Було б краще з самого початку відмовитися від таких дослідів", - зазначили представники концерну.

Лобістська група EUGT, яку фінансували Volkswagen, BMW і Daimler, була розпущена в 2017 році.

Як повідомляв "Апостроф", раніше видання The Times писало, що бойовики терористичної організації "Ісламська держава" ставлять смертельні досліди над полоненими.