Скандал навколо отруєння екс-розвідника ГРУ: на Заході виступили з гучною пропозицією по Росії

Дослідник аналітичного центру American Enterprise Institute Майкл Рубін в колонці, опублікованій у виданні The Washington Examiner, заявив, що через скандал навколо отруєння колишнього російського розвідника Сергія Скрипаля та його доньки всі країни-члени НАТО також як і Великобританія, повинні відкликати своїх послів з Москви і видворити російських дипломатів зі своєї території.

Про це повідомляє Голос Америки.

"США також могли б закрити і російські консульства, якщо виникне потреба в діалозі, завжди можна звернутися до посла Росії в ООН", - уточнив дослідник.

Крім того, Рубін наполягає на тому, щоб припинити дію віз усім громадянам Росії, які пов'язані з роботою російського уряду.

"Подорожі в США, Сполучене Королівство і ЄС повинні бути привілеєм, а не правом. І якщо Росія хоче ізолюватися ще більше, ввівши власні візові обмеження, її економіка зазнає втрат", - наполягає він.

При цьому, подібні заходи, за словами Майкла Рубіна, ні в якому разі не можна розглядати як перегинання палиці.

"Росія напала на одного з найближчих союзників США і повинна за це заплатити. Якщо ж Державний департамент США, зовнішньополітичне відомство Великобританії і міністри закордонних справ ЄС вдадуться до символічних погроз, Путін прийде до висновку не тільки, що йому зійде з рук навіть вбивство, але і про те, що Захід дуже слабкий, щоб реально захищатися. Це була б надзвичайно небезпечна ситуація, адже Путін вирішить, що може вдатися до таких дій (як отруєння Скрипаля, - прим. "Апострофа") в будь-якому місці, можливо, навіть у Вашінгтоні", - підкреслює він.

Як повідомляв "Апостроф", раніше на Радбезі ООН Британія виступила з гучним звинуваченням на адресу Росії.