RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

ЗМІ дізналися про підготовку Польщею жорсткого кроку проти дипломатів Путіна

Польща із солідарності з Великобританією може ввести нові санкції проти РФ, включаючи і висилку російських дипломатів.

Про це стало пише видання Gazeta Prawna з посиланням на джерела у польському уряді, передає "Європейська правда".

Відзначається, що Варшава обмірковує введення санкцій проти Росії у зв'язку отруєнням у Великобританії екс-полковника ГРУ РФ Сергія Скрипаля. Крім висилки дипломатів, Польща може ввести санкції щодо економічної РФ діяльності та оточення Володимира Путіна.

У Варшаві обговорюють санкції ще з минулого тижня, але рішення відкладали до оголошення результатів президентських виборів у Росії.

Нещодавно прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький обговорював це питання зі своєї британської колегою Терезою Мей. Справа Скрипаля також буде однією з тем переговорів Моравецького і канцлера Німеччини Ангели Меркель, яка 19 березня прибуває до Варшави.

Рішення про санкції буде залежати і від сьогоднішньої зустрічі міністрів закордонних справ країн Євросоюзу в Брюсселі. Варшава вважає, що кращим сценарієм будуть спільні дії проти Росії на рівні ЄС. Втім, Польща готова і до самостійних дій.

Як повідомляв "Апостроф", у відповідь на висилку 23 російських дипломатів з Великобританії, РФ оголосила персонами нон грата 23 співробітників британського посольства.