RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

Росія використовувала Британію для трансляції пропаганди в Європу - The Telegraph

Телеканали Росії могли використовувати Британію для поширення фейків про отруєння екс-шпигуна РФ Сергія Скрипаля.

Про це в неділю, 25 березня, написала газета The Daily Telegraph.

Відзначається, що російські телеканали, які зареєстровані в Лондоні і мають ліцензію британського наглядового відомства Ofcom, передавали пропагандистські матеріали в країни екс-СРСР, зокрема, в Латвію.

Союзники Великої Британії і країни-сусідки Росії стурбовані "кампанією з сильної дезінформації", - було встановлено, що російські канали за останні шість років вже вісім разів порушували правила Ofcom, але не втратили ліцензії і продовжують працювати. Зокрема, телеканали закликали підписати петицію про проведення референдуму щодо зміни конституції Латвії і заявляли, що латвійський виборчком нібито схвалив цю ініціативу.

Посол Латвії в Британії Байба Браже закликала до змін в правилах ЄС, оскільки на даний момент мовники, зареєстровані в одній з країн Євросоюзу, мають право транслювати передачі на території всіх країн ЄС. Так, Russia Today транслював "чисту пропаганду", однак, місцеві регулятори не змогли втрутитися.

Раніше російський фінансист і блогер Слава Рабинович в колонці на "Апострофі" висловився про наслідки скандалу навколо отруєння Скрипаля для президента РФ Володимира Путіна.