RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

США відправили до Європи грізний "привіт" Путіну: подробиці

Ескадрилья винищувачів F-22 військово-повітряних сил США прибула до Німеччини для стримування "регіональної агресії".

Про це говориться в повідомленні, опублікованому на офіційному сайті ВВС США в Європі.

"ВВС США розмістили на авіабазі в Шпангдалемі, Німеччина одне ескадрилью винищувачів F-22 Raptors, військових пілотів і супутнє обладнання для проведення повітряних навчань з іншими літаками, розміщеними в Європі", - говориться в повідомленні.

Винищувачі, які прибули на авіабазу 8 серпня, пробудуть там кілька тижнів в рамках навчань, що є частиною європейської ініціативи стримування.

Літаки приписані до 95-ї винищувальної ескадрильї 325-го винищувального крила на авіабазі Тиндалл в штаті Флорида. Винищувачі використовуватимуть базу Шпангдалем як місце базування, але для проведення тренувань з союзниками по НАТО будуть перекидатися і в інші частини Європи.

Багатоцільовий винищувач п'ятого покоління F-22 Raptor був створений компаніями Boeing і Lockheed Martin і прийнятий на озброєння ВПС США в 2005 році. Як наголошується в повідомленні, цей винищувач п'ятого покоління володіє унікальною комбінацією непомітності, швидкості, ситуаційної гнучкості і можливістю вражати як повітряні, так і наземні цілі на далеких дистанціях.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", 14 липня британський літак радіоелектронної розвідки Raytheon Sentinel пролетів над Чорноморським узбережжям Росії і окупованого Криму.