RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

8 травня

Всі новини

Лукашенко перетрусив уряд: названо нового прем'єра

Президент Білорусі Олександр Лукашенко 18 серпня відправив у відставку частину уряду на чолі з прем'єром Андрієм Кобяковим, а також звільнив трьох з чотирьох заступників прем'єра.

Про це повідомляє "Наша Нива".

Прем'єром призначено Сергія Румаса, який до цього очолював Банк розвитку.

У відставку відправлені заступники прем'єра Василь Матюшевський (його місце займе Олександр Турчин), Володимир Семашко (його місце займе Ігор Ляшенко), Анатолій Калінін (Володимир Кухарев), Василь Жарко (Ігор Петришенко). Залишився при посаді тільки Михайло Русий.

Міністром архітектури та будівництва призначено Дмитра Мікуленка.

Міністром промисловості - Павла Утюпіна. "Знаєте сферу. Ви там, по-моєму, років п'ять пропрацювали. І дуже добре, що ви попрацювали і в Міністерстві економіки. Для вашої майбутньої роботи це просто прекрасно", - зазначив білоруський лідер.

Міністром зв'язку і інформатизації призначено Костянтина Шульгана. "Людина дисциплінована, військова, дуже добре знає цю сферу, і особливо перспективу розвитку, пов'язану з інформаційними технологіями, створенням великої ваги в сфері IT", - охарактеризував нового міністра Лукашенко.

Міністерство економіки очолить Дмитро Крутий. "Дуже б хотілося, щоб Міністерство економіки (ви цю організацію добре вивчили) набуло нового дихання і було пристосоване до нових реалій. Це дуже важливо", - сказав білоруський резидент.

Головою Державного військово-промислового комітету призначено Романа Головченка. "Ви там працювали, добре знаєте цю сферу. Дуже добре, що ви попрацювали на посадах посла в різних країнах. Все інше для того, щоб працювати в ВПК, у вас є", - сказав Лукашенко.

Як повідомляв "Апостроф", раніше Лукашенко назвав варварською поведінку Росії, дорікнувши її в недобросовісній конкуренції і невиконанні зобов'язань.