RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.55
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.55
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

Був штатним співробітником: з'явилися деталі отримання Путіним шпигунської "корочки"

Знайдене службове посвідчення Міністерства держбезпеки колишньої НДР (Штазі) на ім'я президента РФ Володимира Путіна, свідчить про те, що глава Кремля був штатним співробітником відомства.

Про це заявив американський експерт із взаємин КДБ і Штазі Дуглас Селвідж, передає "Радіо Свобода".

"Для офіцерів КДБ рангу Путіна було типовим отримувати такі посвідчення від Штазі, щоб проходити на територію місцевих штаб-квартир цієї спецслужби. Володимир Путін працював в штаб-квартирі КДБ у Дрездені і отримав цей пропуск, щоб мати можливість прийти в дрезденську штаб-квартиру Штазі і обговорити з офіцерами Штазі свою поточну роботу", - розповів він.

Селвідж підкреслив, що було звичайною практикою.

"Інформаторам такі посвідчення не видавались, тільки штатним співробітникам. Це як ваш пропуск в будівлю, де ви працюєте. Вони видавалися навіть секретарям і іншому технічному персоналу Штазі. І, звичайно, офіцерам КДБ, які з Штазі тісно співпрацювали", - зазначив він.

"Не думаю, що Путін використовував його будь-яким чином, крім як для проходу в штаб-квартиру Штазі. В архівах, які я вивчав, немає ніяких вказівок на те, що такі посвідчення використовувалися для чогось іншого, наприклад, для вербування агентів", - додав експерт.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в ефірі державного телеканалу "Росія-1" вперше показали молодшу дочку Путіна.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: СвітЄвропа
Теги: