RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Отруєння Скрипаля: з'явилися невідомі раніше подробиці від перших очевидців

Коли правоохоронці прибули на місце, де виявили отруєних колишнього російського розвідника Сергія Скрипаля та його доньку Юлію, чоловік був нерухомий і ніби занімів в одній позі.

Про це повідомляє The Guardian, цитуючи слова поліцейських Алекса Колінса і Трейсі Холлоуей, які першими прибули на місце.

За словами правоохоронців, їх чергування почалося за годину з чвертю до того, як в поліцію надійшло повідомлення про літнього чоловіка і молоду жінку, яким стало погано на вулиці. Наряд прибув на місце за дві хвилини, і стан постраждалих відразу здався співробітникам правоохоронних органів дивним.

Коллінс зазначив, що жінка (Юлія) лежала на землі на боці. Перехожий, який опинився лікарем, надавав їй допомогу, звільняючи дихальні шляхи.

"Чоловік (Скрипаль) сидів на лавці нерухомий, в кататонічном ступорі, дивлячись кудись у простір. Він дихав, але ні на що не озивався. Нашою першою думкою було: це наркотики", - пояснив поліцейський.

Холлоуей додала, що Скрипаль зберігав ту ж позу, коли медики намагалися занурити його на носилки. Він, за її словами, застиг в сидячому положенні і не міг поворухнутися і змінити становище.

Правоохоронці наказали перехожим відійти і викликали медиків і наряд пожежників з костюмами хімзахисту.

Як повідомляв "Апостроф", раніше стало відомо про тривожну тенденцію в Солсбері після отруєння Скрипаля.