Жванецький назвав головні жахи путінської Росії

Суспільство Росії "з радістю голодуватиме, але будуватиме ракети", а жити в країні "стало гірше, але ще терпимо".

Про це в інтерв'ю "Співрозмовнику" заявив затирик Михайло Жванецький.

"Все дорожчає. Завжди втішаєш себе: "Стало гірше, але ще терпимо". Але я інтуїтивно відчуваю наростання чогось нехорошого. Бачу перерахування грошей в кишенях... Був час, коли ти не знав, скільки у тебе в гаманці. А зараз повинен знати.

При цьому наше суспільство з радістю буде голодувати, але будувати ракети. Або авіаносець. У нас є "Адмірал Кузнєцов", але у нього, як ти знаєш, є великий недолік: коли він рушив, то відзначив свій маршрут чорним димом. Боляче говорити, та всі газети писали: наші космонавти бачили цей дим з космосу... А того, щоб бути ситими, і запускати ракети, чомусь ніхто в уряді ще не запропонував", - зазначив він.

За словами Жванецького, його обурюють нехлюйство і тотальна безкарність в Росії.

"Постійно чуєш про катастрофи, в яких гинуть наші люди: то під'їзд від вибуху газу впаде, то півбудинку згорить в самому центрі Москви, то автобус з дітьми перевернеться. І я якось не помічаю, щоб справжні винні понесли покарання. Повинні працювати суди! Не можна до цього так просто ставитися! У всіх цивілізованих країнах, мені здається, подібні трагедії закінчуються показовим судом. Те, що газова система нікчемна і дороги не чистяться – це вже для Росії звично. А ось те, що не працюють суди, для мене незвично. Це неподобство", - вважає сатирик.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що українців обурило пояснення сатирика Михайла Жванецького того, за що ж саме він отримав орден від президента Росії Володимира Путіна.