RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

Польща завдала несподіваний удар по путінській пропаганді

Польське державне телебачення (TVP) створить новий телеканал - TVP Wilno, цільовою аудиторією якого буде польська національна меншина в Литві.

Про це повідомляє "Укрінформ", посилаючись на польські ЗМІ.

Одним із завдань телеканалу буде, зокрема, боротьба з російською пропагандою в цій балтійській країні.

Відповідне розпорядження про створення телеканалу підписали в четвер голова правління TVP Яцек Курський і заступник глави МЗС Польщі Шимон Шінковскій вел Сеньк.

За словами Курського, на першому етапі проект буде реалізований в травні, а в повній мірі запрацює восени.

Заступник глави МЗС Польщі поінформував, що створення цього телеканалу є дуже потрібним кроком в контексті "активності російських наративів в Литві". За його словами, це дозволить "зрівноважити" інформацію, яка потрапляє до поляків в Литві.

Глава канцелярії прем'єр-міністра Польщі Міхал Дворчік зазначив, що на території балтійських країн, особливо в Литві, спостерігається "експансія масової російської культури".

Фінансування телеканалу буде відбуватися з коштів МЗС Польщі.

Соцопитування останніх років показують, що більшість поляків в Литві віддають перевагу російським, а не польським телеканалам. Серед поляків в Литві є значна частина осіб з відверто проросійськими поглядами.

Як відомо, польський державне телебачення має групу з понад 10-ти різних телеканалів, один з яких - TVP Polonia - спрямований на польську аудиторію за кордоном. Як зауважив Курський, одного тільки телеканалу TVP Polonia зараз вже недостатньо, особливо в місцях, де є велика польська національна меншина, зокрема в Литві.

Як повідомляв "Апостроф", раніше пропаганду Кремля влучно спародіювали на німецькому ТБ.