RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

В одному з найвідоміших музеїв світу сталася жахлива НП

В Галереї Тейт Модерн, одному з найвідоміших музеїв Великобританії та світу, 17-річний підліток викинув шестирічного хлопчика з десятого поверху.

Про це повідомляє Daily Mail.

Інцидент стався в новій будівлі галереї Блаватник-білдінг, названої на честь уродженця Одеси - американського і британського мільярдера Лена Блаватніка, яка зробив найбільшу в історії музею пожертвування - 260 мільйонів фунтів стерлінгів. На 10 поверсі будівлі розташовано оглядовий майданчик, оформлений у вигляді балкона.

За словами очевидців, вони чули звук удару тіла, після чого прозвучав несамовитий жіночий крик: "Це мій син! Це мій син!".

Дитину, яка впала на дах п'ятого поверху, доставили в лікарню вертольотом. Хлопчик знаходиться в критичному стані. Підліток, який зіштовхнув дитину, заарештований за звинуваченням у замаху на вбивство. Причини його вчинку невідомі. Судячи з усього, з хлопчиком і його матір'ю він знайомий не був. Ведеться розслідування інциденту. Музей був закритий до кінця дня.

Сучасна галерея Тейт - лондонська галерея модерністського і сучасного мистецтва, входить до групи галерей Тейт, в яких виставляється національна колекція британського мистецтва з 1500 року по сьогоднішній день. У галереї знаходиться колекція творів світового мистецтва, створених з 1900 року. Вона входить в десятку найбільш відвідуваних художніх музеїв світу.

Фото балкону, на якому трапився інцидент:

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", в Лондоні стався озброєний напад на гравців футбольного клубу "Арсенал" Месута Озіла і Сеада Колашинаця.