RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

23 квітня

Всі новини

Парламент Польщі ухвалив скандальний "закон про затикання рота"

Сейм Польщі у четвер, 23 січня, схвалив поправки в судове законодавство, які забороняють суддям критично висловлюватися про реформи уряду і кадрові рішення в судовій системі.

Про це повідомляє видання Polskie Radio 24.

Закон обмежує судову владу в участі в будь-якій суспільній діяльності, яка може розглядатися як політична. Він також забороняє суддям критикувати нові призначення суддів або повноваження державних органів. Рішення стосується як персоналу Верховного суду, так і загальних і військових судів.

Як пише Deutsche welle, президент Верховного суду Малгожата Герсдорф назвала документ "законом про затикання рота". Даний законопроект також піддався різкій критиці з боку Європейського союзу, Організації Об'єднаних Націй, польських експертів з правових питань і законодавців опозиції. На думку аналітиків, закон може бути використаний для придушення суддів, які критикують правові реформи уряду. Брюссель говорить, що цей закон порушує принципи ЄС та демократичний поділ влади.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що дипломати Польщі та Росії продовжують "історичну" перепалку з приводу Другої світової війни і подальшої окупації території Польщі Радянським Союзом.