RU  UA  EN

Середа, 15 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.35
НБУ:USD  39.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

15 травня

Всі новини

У Румунії з'явилися "ікони" з лікарями, які борються з коронавірусом: фото

У Румунії на знак подяки медикам, які боролися з коронавірусом, їх зобразили в іконографічному стилі. Православна церква назвала це богохульством.

Європа готується рятувати туризм: як змінюється ситуація з коронавірусом в Україні та світі (оновлюється)

Про це повідомляє Reuters.

Автором картин і плакатів з лікарями у вигляді святих стала дизайнер Ванда Хутір. Художниця зобразила медиків в форматі смішних коміксів в іконографічному стилі.

Спочатку роботи, розвішані в місті, сприйняли тепло, але з часом в соцмережах з'явилися негативні коментарі.

Православна церква назвала плакати просуванням антиутопического бачення ситуації і звинуватила їх автора в неправильному поводженні з іконографією.

"Це не просто богохульний вчинок, але і образа дуже почесної професії лікарів, які, як і всі ми, не вважають себе святими або рятівниками і не вимагають публічного культу", - заявив прес-секретар Румунської православної церкви Василе Банеску.

Після звинувачень влада Бухареста пообіцяла представникам церкви розібратися в ситуації і замінити плакати на такі, які прославляють лікарів і в той же час не ображають релігійні почуття віруючих.

Рекламна компанія McCann Romania, що розмістила постери з лікарями, заявила, що зображення були сміливим художнім вибором автора, який не має нічого спільного з політикою або релігією.

Як повідомляв "Апостроф", раніше медики, які борються з коронавірусом по всьому світу, знімали кумедні ролики, як вони "пливуть" на візках під звуки мелодії з фільму "Титанік".