RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

ЄС дозволив вступити в єврозону ще двом країнам

У Європейському союзі вперше з 2015 року вирішили розширити єврозону та погодилися допустити Болгарію і Хорватію до механізму валютного курсу ЄС ERM-2.

Про це повідомляє Reuters.

Наразі ще не оприлюднили офіційну заяву, джерела видання кажуть, що її можуть зробити у неробочий час або у вихідні, щоб попередити спекуляції на ринку.

Однак європейські чиновники заявили, що рішення неминуче. Остаточну підтримку на початок вступу до єврозони мають надати міністри фінансів ЄС.

Зазначається, що у разі приєднання країн до механізму обмінного курсу ERM-2, вони залишаються в ньому близько двох років, перш ніж почати практичну підготовку до вступу до єврозони. Сам процес вступу займає приблизно ще один рік, тому остаточно перейти на євро Болгарія і Хорватія зможуть не раніше ніж 2023 року.

До єврозони входять країни, переважно розташовані в Європі, які запровадили євро як основну грошову одиницю. Учасниками єврозони можуть бути країни, які не входять до Євросоюзу і не є його членами.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в Європейському союзі оприлюднили список критерії вдля відкриття кордонів країн. При цьому комісар ЄС зазначив, що для третіх країн, зокрема, України, обмеження для поїздок до Європи встановлюються відповідно до кількості нових випадків зараження COVID-19 по відношенню до європейських країн.