RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

У Європі виявили рекордну партію кокаїну - коштує майже 1 млрд євро: фото і відео

У Бельгії в порту міста Антверпен виявили величезну партію чистого кокаїну. Товар був захований в п'яти контейнерах, в яких нібито перевозився металобрухт з Гайани в Південну Америку. Роздрібна вартість наркотиків оцінюється приблизно в 900 мільйонів євро.

Про це повідомляє HLN.

Слідчі стежили за цим вантажем в рамках розслідування перевезень наркотиків. У контейнері виявилось 11 500 кг чистого кокаїну загальною вартістю 900 мільйонів євро. Він був упакований в сталеві ящики, які в свою чергу були поміщені в великий морський контейнер.

Відео можна подивитися за посиланням.

Відзначимо, це рекорд для Європи. Найбільша партія наркотиків в світі (16 тонн) була раніше виявлена на борту корабля, який плив уздовж узбережжя з Південної в Північну Америку.

Як повідомляв "Апостроф", в травні цього року Служба безпеки України вилучила в порту Південний вантаж кокаїну, який намагалися ввезти в країну. Загальна вага партії - 53,4 кілограми кокаїну, які були запаковані в 45 коробок із зображенням персонажів популярного мультфільму - "міньйонами". Орієнтовна вартість такого вантажу - 200 млн гривень.