RU  UA  EN

Неділя, 29 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Світ

Новини

28 вересня

Всі новини

Археологи виявили стародавні якорі з каменю - проливають світло на події 2 тис. років тому: фото

У північно-східній Англії в річці Уїр було виявлено римські артефакти, які можуть пролити світло на життя в цьому районі майже 2 тисячі років тому.

Про це розповідає ВВС.

Серед іншого в Норт-Хілтоні, Сандерленд, знайшли п'ять кам'яних якорів. За однією з теорій там, можливо, знаходився невеликий порт.

Далі вгору по річці Уїр знаходилися римські форти на Честер-ле-Стріт і Бінчестері.

"Це перший випадок у Великій Британії, коли якоря були виявлені в річці, зазвичай вони перебували на море, біля берега", - сказав Гері Бенкхед, почесний науковий співробітник Даремського університету.

Чотири знайдених якоря зроблені з місцевого каменю, але один - з іншого матеріалу, імовірно, походить з півдня Уітбі, Північний Йоркшир.

"Це передбачає торгові мережі, морське судно, що підходить до північно-східного узбережжя, що заходить в гирло Уїра, котре піднімалося якнайдалі і ставало на якір під час відливу", - додав археолог.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в саду 81-річного банкіра на пенсії Чарльза Поула в Вівеліскомбе, графство Сомерсет (Велика Британія) були виявлені руїни 800-річного Єпископського палацу.