RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Будівництво "Північного потоку-2" заблокували в Німеччині: що відбувається

В Німеччині одна з найбільших природоохоронних організацій NABU подала позов проти будівництва газопроводу "Північного потік-2". Відтак його будівництво повинно бути зупинене на час розгляду позову судом.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби NABU.

Предметом позову стало те, що російський газопровід проходить територією чотирьох охоронюваних районів в Балтійському морі і завдає шкоди вразливому морському середовищу. Екологи вирішили оскаржити в суді дозвіл на будівництво, виданий Федеральним агентством морського і Гідрографічного управління (BSH) Німеччини.

Позов організації NABU стосується ще незавершеної ділянки трубопроводу у виключній економічній зоні Німеччини. У зв'язку з поданим позовом будівельні роботи на німецькій ділянці поки проводитися не будуть до отримання остаточного вердикту суду.

Перед тим, як подати позов, екологи NABU застосували процедуру заперечення, яка почалася у 2018 році і востаннє була розширена в березні 2021 року. BSH відхилило це заперечення 1 квітня 2021 року.

За словами екологів, зараз є тільки один спосіб дій з обмеження збитку Балтійському морю.

"Крім того, все більш актуальним стає питання, чи потрібен нам взагалі цей трубопровід", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляв "Апостроф", найбільша в Європейському парламенті фракція Європейської народної партії (ЄНП) виступила за розширення санкцій проти Росії, в тому числі відключення країни від SWIFT і зупинку газопроводу "Північний потік-2" на тлі агресії проти України, порушень прав людини і міжнародного порядку.