RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

У Румунії бігав полем незвичайний звір: можливо, був гостем з України, відео

На території румунського повіту Ботошани, який межує з Україною, в полі біля автомобільної дороги було помічено бурого ведмедя - представник фауни, який абсолютно нетиповий для цих місць.

Про це повідомляє румунське видання reporteris.ro, опублікувавши відео, зняте очевидцем.

Як видно на знятих кадрах, звір, який зазвичай живе в лісах і вважає за краще гірську місцевість, біжить прямо по зораному полю поряд з автомобільною дорогою.


За словами фахівців, в повіті Ботошани, ведмедів не було ніколи.

"Жодного разу в історії лісового господарства не було зафіксовано випадків появи ведмедів в повіті. Це абсолютно нетипова присутність", - зазначив директор Департаменту лісового господарства Маріус Хавріш.

Припускають, що ведмідь міг забігти "в гості" з лісів Сучавського повіту або з України. Керівник комісаріату охорони навколишнього середовища Ботошани Христина Кашьяп стверджує, що ці тварини здатні швидко пересуватися і можуть за день долати до 150 кілометрів.

"Сподіваємося, що ведмідь повернеться в своє звичне середовище проживання. Він прямував не до села, а в бік лісу, тому я не вважаю його небезпечним для населення", - зазначила еколог.

Проте влада повіту попередила населення про те появі небезпечної тварини і закликають при зустрічі не наближатися до нього і не провокувати агресію.

Як повідомляв "Апостроф", житель США Тодд Требон вирішив відпочити на природі в приватному котеджі. До відпочинку американця несподівано вирішив приєднатися дикий ведмідь.