RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

У Бельгії розшукують озброєного до зубів військового - загрожує експерту по Covid-19: фото

У Бельгії поліція другий день розшукує озброєного армійського інструктора зі стрільби Юргена Конінгса. Близько 250 осіб прочісують ліс біля міста Дильса-Стокке в провінції Лімбург на півночі країни.

Про це повідомляє бельгійський сайт vrt.be.

Чоловіка розшукують з 18 травня після того, як була виявлена записка з погрозами відомому в країні експерту по Covid-19 Марку ван Рансту. Вірусолог очолює програму національної системи охорони здоров'я по боротьбі з коронавірусом. Разом з сім'єю його перевезли в безпечне місце.

Повідомляється, що військовий має при собі гранатомет і кілька одиниць вогнепальної зброї. 18 травня неподалік від лісу, де шукають військового, був виявлений його автомобіль зі зброєю всередині.

У поліції заявили, що чоловік - надзвичайно схилений до насильства екстреміст вкрай правих поглядів. Він залишив три листи, в одному з яких заявив, що готовий битися з поліцією не на життя, а на смерть, і більше не може жити в суспільстві, в якому "політики і вірусологи позбавили нас всього".

"Ви навчили мене стати тим, хто я є, тепер я збираюся використовувати це проти вас", - написав Конінгс в одному з листів.

Чоловік взяв з казарми кілька одиниць зброї, включаючи пістолет-кулемет, під приводом того, що буде проводити заняття зі стрільби з солдатами. Імовірно у нього також є куленепробивний жилет.

Місцеві ЗМІ повідомляють, що Конінгс - снайпер з багаторічним бойовим стажем в зоні бойових дій. Він брав участь у збройних конфліктах в Югославії, Боснії, Косово, Лівані, Іраку і Афганістані.

Марк ван Ранст написав в соцмережах, що загрози на нього не діють. Неприйняття карантинних заходів та вакцинації часто супроводжує расизм і вихваляння насильства, зазначив він.

Як повідомляв "Апостроф", на початку епідемії коронавірусу в Бельгії лікарі, які першими в країні почали приймати пацієнтів з COVID-19, влаштували "коридор презирства" для прем'єр-міністра Софі Вільмес.