RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

Всі новини

Як виглядає Lexus нового покоління: фото і характеристики кросовера

Компанія Lexus розкрила інтригу, повідомивши, як виглядатиме новий кросовер NX другого покоління. Очікується, що серійний продаж нової розробки розпочнеться у листопаді-грудні поточного року, однак ціну на авто компанія озвучить пізніше.

Про це йдеться на сайті Autonews.

Порівняно з першим поколінням зовнішність авто зазнала змін, причому серйозних, до 95% деталей в автомобілі були розроблені з нуля. Крім того, Lexus NX 2021 тепер більший за розмірами у порівнянні з попередником.

На всю ширину задніх дверей встановлена світлодіодна смуга, яка візуально об'єднує задні L-подібні ліхтарі зі спойлером на кромці даху з інтегрованим додатковим стоп-сигналом. Укомплектували кросовер колісними дисками діаметром до 20-дюймів. Змін зазнала навіть фірмова емблема з повною назвою марки.

Щодо інтер'єру салону, авто оснащене новим кермом з сенсорними перемикачами, цифровою панеллю приладів, має проекційний дисплей і 14-дюймовий сенсорний екран мультимедійної системи. Водій має можливість вибирати атмосферну підсвітку із 64 колірних відтінків, доступною є бездротова зарядка для смартфона і компактніший селектор коробки передач.

Фото: autonews.ru

Перед поїздкою за бажанням можна включити кондиціонер з допомогою дистанційного управління через мобільний додаток. Новий кросовер оснащений фірмовим комплексом систем активної безпеки Lexus Safety System +. Серед систем безпеки також функція запобігання зіткнень, система утримання смуги руху, функція розпізнавання дорожніх знаків і система моніторингу сліпих зон.

Фото: autonews.ru

Платформа GA-K, на якій виготовлена новинка, забезпечує міцнішу конструкцію, знижений центр ваги, а також поліпшену керованість і шумоізоляцію. Таку ж архітектуру, наприклад, використовує новий Toyota Highlander, який був представлений в минулому році.

Фото: autonews.ru

2,4-літровий бензиновий турбодвигун потужністю 279 кінських сил працює спільно з восьмиступінчастою коробкою передач і системою постійного повного приводу. Також автомобіль отримав відразу дві гібридні версії. Модифікація NX 450h + з можливістю зарядки акумуляторної батареї від мережі оснащена 2,5-літровим двигуном внутрішнього згоряння і заряджається літієво-іонною акумуляторною батареєю ємністю 18 кВт * год. Потужність установки - 306 кінських сил. До сотні гібридний кросовер розганяється трохи більше ніж за 6 секунд. У електроприводному режимі машина здатна проїхати 63 кілометри.

Версія NX 350h доступна з переднім або повним приводом. Потужність гібридної силової установки у цієї модифікації - 244 кінських сил. До 100 км / год NX 350h розганяється приблизно за 7,7 секунди.

Нещодавно "Апостроф" писав про огляд автомобільних експертів, які назвали моделі машин, що найменше схильні до іржі і можуть роками протистояти корозії, навіть якщо їх експлуатують в агресивному середовищі.