RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

Всі новини

У Латвії посилили боротьбу з COVID-19: які введено обмеження

За добу 9 жовтня в світі діагностували майже 300 тисяч нових випадків зараження коронавірусом. У Латвії на три місяці оголосили надзвичайний стан і ввели додаткові антиковідні обмеження.

Про це повідомляє Delfi.

Так, невакциновані особи, які не перехворіли на COVID-19, не мають права відвідувати торгові центри. Вони можуть робити покупки першої необхідності тільки в магазинах. Крім того, навіть вакциновані зобов'язані носити маски та дотримуватися соціальної дистанції на заходах.

Без ковід-сертифікату можна відвідувати продуктові магазини, аптеки, магазини оптики, магазини кормів для тварин, місця продажу преси, магазини гігієнічних товарів, телекомунікаційні магазини і автозаправні станції. Вони зобов'язані надати площу по 25 квадратних метрів на одного відвідувача.

У вихідні та святкові дні в торгових центрах працюватимуть тільки продуктові магазини, аптеки, оптики, магазини кормів, преси, магазини гігієнічних товарів і телекомунікаційні магазини. Також будуть відкриті майстерні з ремонту взуття та хімчистка.

Всіх роботодавців по можливості закликали перевести роботу в віддалений режим. Культурні заходи будуть проводитися з меншою кількістю відвідувачів - 60% місткості.

Школи продовжать роботу, але введено вимогу обов'язкового носіння масок для всіх учнів, а кількість занять за інтересами буде максимально скорочено. Також будуть під забороною позашкільні заходи - екскурсії, відвідування музеїв.

Як повідомляв "Апостроф", вже 16 областей України відповідають "помаранчевому" рівню епідемічної небезпеки.