RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

"Любителі" Росії у парламенті Словаччини із бійкою осквернили прапор України: відео

8 лютого, у вівторок, на позачерговому засідання парламенту Словаччини стався інцидент з українським прапором.

Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на словацьке видання Hospodarske noviny.

На засіданні депутати планували затвердити оборонну угоду із США, що дозволила б американській армії використовувати інфраструктуру двох військових аеропортів у Словаччині.

Два депутати з ультраправої та проросійської "Народної партії Наша Словаччина" Андрей Медвецький та Петер Крупа закрили трибуну розгорнутим словацьким прапором, заблокувавши її. Таким чином вони планували зірвати голосування.

Представники провладної партії "Свобода та Солідарність" Яна Циганікова та Мирослав Жіяк на противагу колегам розгорнули прапор України, вийшовши до трибуни. Цей жест роздратував депутата Медвецького настільки, що він взяв пляшку води та почав обливати прапор України й депутатів, які тримали його.

Подібна реакція не збурила депутатів від партії "Свобода та Солідарність". Вони продовжили стояти поруч з трибуною з прапором, підтримуючи Україну. Це остаточно розлютило ультраправих проросійських депутатів Марека Котлебу та Станіслава Мізіка - вони грубо забрали український прапор і дали ляпаса Жіяку, від якого у депутата навіть злетіла захисна маска.

Мирослав Жіяк заявив, що буде звертатися до поліції із заявою про викрадення прапора.

Раніше "Апостроф" писав про те, що співробітниця телеканалу "Рада" відзначилася заявою про українські прапор та мову.