RU  UA  EN

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.15
НБУ:USD  40.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 червня

24 червня

Всі новини

Європа введе нові санкції проти Росії за різанину у Бучі

Євросоюз планує запровадити нові санкції проти країни-терориста Росії після влаштованого нею геноциду українського народу на Київщині, а також допомогти у зборі необхідних доказів для міжнародних судів.

Про це пишуть у Financial Times.

Президент Європейської ради Шарль Мішель заявив про подальші санкції, які "готуються" у відповідь на дії російського окупаційного війська в Бучі та інших населених пунктах Київської області.

"Шокований кадрами звірств, скоєних російською армією у звільненому районі Києва. Наступні санкції та підтримка ЄС не за горами. ЄС допомагає Україні та НУО (неурядові організації, - ред.) у збиранні необхідних доказів для судового переслідування у міжнародних судах", - написав Мішель у Twitter.

За словами обізнаного з планами дипломата, посли ЄС обговорять новий пакет заходів у середу, 6 квітня.

Захід обіцяє більш суворі каральні заходи проти країни-агресора Росії, яка вчиняє передбачувані воєнні злочини проти беззбройного цивільного населення України.

Читайте матеріал "Апострофа": Бучанська різня: чи вистачить Європі сміливості покарати російського фюрера. Гроші та добробут – ключові фактори, на які орієнтуються європейські політики.