RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 травня

Всі новини

Польща припиняє виплату допомоги біженцям із України: названо дату

Польський уряд ухвалив рішення про припинення виплат українським біженцям у розмірі 40 злотих (близько 320 гривень) на день на харчування та проживання – таким чином Польща намагається стимулювати людей шукати роботу.

Про це повідомив заступник голови МВС та представник уряду у справах біженців Павло Боссернакер в ефірі TVP Info, інформує Rzeczpospolita.

"Ми переконані, що багато людей у Польщі здатні стати незалежними та адаптуватися", - сказав він.

Боссернакер уточнив, що для деяких людей зроблять винятки - це стосується людей з інвалідністю, вагітних або багатодітних.

Зазначається, що з початку вторгнення Росії в Україну уряд Польщі у спеціальному акті про допомогу біженцям гарантував пільги на перші 60 днів, який продовжили ще на 60 днів.

"Чотири місяці повного захисту - це, на наш погляд, достатній термін", - заявив журналістам на умовах анонімності високопоставлений політик із консервативної партії "Право та справедливість", говорячи про те, що за цей період біженцям можна було спробувати знайти роботу.

"Ми надаємо величезні соціальні виплати - від 300 до 500 злотих на кожну дитину та інші суми, що випливають із соціальної допомоги. Крім того, ми бачимо, що багато українців шукають роботу, знаходять її та справляються. Ми хочемо стимулювати інших до активності", - резюмував він.

Раніше ми писали, що сотні тисяч українських школярів можуть навчатися у Польщі.