RU  UA  EN

Понеділок, 3 червня
  • НБУ:USD 40.50
  • НБУ:EUR 43.75
НБУ:USD  40.50
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 червня

Всі новини

Винищувачі НАТО перехопили російські військові літаки у небі над Європою

У повітряний простір зони відповідальності НАТО залетіли три російські військові літаки, яких перехопили голландські винищувачі F-35 поблизу кордону Польщі й супроводжували їх.

Про це повідомили в Reuters.

З боку російського Калінінграда військові літаки наблизилися до польського кордону й увійшло до зони відповідальності НАТО. Як виявилося, це були два Су-27 "Фланкер" у супроводі Іл-20М "Кут-А".

Читайте також: Російська ракета над країною НАТО: у Румунії зробили офіційну заяву

"Невідомі на той момент літаки наблизилися до польської зони відповідальності НАТО з боку Калінінграда… Після ідентифікації виявилося, що це були три літаки: російський Іл-20М "Кут-А", який супроводжували два Су-27 "Фланкер". Голландські винищувачі F-35 супроводжували колону на відстані та передали ескорт партнерам по НАТО", - інформували в заяві Міноборони Нідерландів.

Також в оборонному відомстві Нідерландів додали, що вже в лютому та березні вісім голландських винищувачів F-35 будуть розміщені в Польщі.

Водночас журналісти видання уточнили, що Міноборони країни-агресорки РФ "не одразу" відповіло на запит Reuters про коментар.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що Росія вперше за 30 років вивела в море кораблі з тактичною ядерною зброєю.