RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

28 квітня

27 квітня

Всі новини

В яких європейських столицях жити найдешевше: ТОП-5 міст

В Європі є багато дешевих для проживання не тільки маленьких міст, а й столиць, в яких можна добре заощадити на витратах та насолоджуватися гарними краєвидами.

Про це пише Travel Continuously.

Читайте також: Відпочинок на морі, який не вдарить по кишені: топ-10 найдешевших пляжів в Європі

Краків (Польща)

Фото: pexels

Одна з найдешевших країн Європи - це Польща. Оренда квартири коштуватиме у середньому близько 680 євро на місяць (27 тисяч грн). На день у магазині можна витрачати на продукти усього близько 10 євро (400 грн), що мало відрізняється від витрат на їжу в Україні. Також у Кракові багато безкоштовних екскурсій, зокрема по Старому місту та на території замку Вавель.

Таллінн (Естонія)

Фото: pexels

Середньовічною архітектурою міста, мов з казок, та гарною природою цієї столиці Естонії можна насолоджуватися безкоштовно, як і багатьма заходами. А оренда квартири обійдеться щонайменше у 200 євро (8 тисяч грн) за однокімнатну. Також є варіанти до 750 (30 тисяч грн), якщо треба більше кімнат.

Рига (Латвія)

Фото: pexels

У затишній Ризі можна переночувати від 15 євро у готелях та хостелах. А зняти квартиру на довготривалий термін можна від 300 (12 тисяч грн) до 700 євро (28 тисяч грн) на місяць. Ціни на продукти у магазинах майже однакові з українськими супермаркетами. Також є багато варіантів недорогої вуличної їжі та кафе.

Лісабон (Португалія)

Фото: pexels

Квартиру дешевше знімати за межами туристичних зон та центру Лісабону - однокімнатна коштуватиме від 350 євро на місяць (14 тисяч грн), двокімнатну можна знайти за 700 євро (28 тисяч грн). Якщо ж обрали зняти житло у центрі столиці Португалії, то це коштуватиме від 1200 євро на місяць (48 тисяч грн). Тут також є багато варіантів недорогих закладів, а також безкоштовних парків та дешевих музеїв та галерей.

Прага (Чехія)

Фото: pexels

Однокімнатна квартира у центрі Праги коштує від 700 євро (28 тисяч грн) на місяць, що значно дешевше Лісабону. Повноцінно поїсти можна за 10 євро (400 грн) у багатьох закладах міста.

Раніше ми розповідали, куди поїхати відпочити недалеко від Києва.

  • Вас може зацікавити:

Відпочити і перезавантажитись: десять найзатишніших місць під Києвом

Відпустка під час війни: де бюджетно та безпечно відпочити в Україні

Де в Києві сховатися від спеки: кращі місця для відпочинку