RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

Швеція припинить розслідування про вибухи на Nord Stream

У Швеції завершити розслідування вибухів на російських газопроводах "Північний потік" у вересні 2022 року, заяву про це готує головний прокурор у справі Матс Люнгквіст. Аргументація для цього рішення у тому, що правоохоронці не змогли встановити підозрюваних.

Про це з посиланням на Sueddeutsche пише Guildhall.

Генпрокурор та Федеральне відомство кримінальної поліції Німеччини при цьому зазначали, що продовжують розслідування та планують знайти винних. Наразі фахівці вивчають фрагменти труб, які шведські військові витягли з Балтійського моря восени 2022 року. Сліди вибухівки з них планується співставити з результатами досліджень, проведених слідчими на борту яхти "Андромеда", адже в Німеччині переконані, що це судно, як і раніше, є ключовим аспектом, який може привести до ідентифікації винуватців.

Стверджується, що "Андромеда" була орендована з метою замаскувати особу фрахтувальника через польську компанію Feeria Lwowa, яку в іноземних ЗМІ пов'язують із РФ.

Інциденти вибухів на трубопроводах "Північний потік – 1" та "Північний потік – 2" сталися вночі 26 вересня 2022 року. Пошкоджені ділянки перебувають в економічних зонах Швеції та Данії.