RU  UA  EN

Четвер, 27 червня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 червня

Всі новини

​Торгували українками: в Іспанії накрили злочинне групування з сексуальної експлуатації людей

Іспанська поліція разом з Європолом викрили та арештували групу осіб, які займалися торгівлею людьми з метою сексуальної експлуатації жінок. Серед постраждалих українки та білоруски.

Про це повідомляє Європол.

Масштабну операцію з затриманню работорговців провели в Іспанії силами місцевої поліції та кадрів правопорядку Європейського Союзу.

“Злочинна група, яка діяла з 2020 року, вербувала своїх жертв в Інтернеті, переважно через платформи соціальних мереж, представляючи себе менеджерами кадрового агентства. Постраждалих заманювали пропозиціями роботи хостессами та головними ролями.“, – йдеться у повідомленні Європолу.

Фото: Європол

Серед 14 постраждалих є й жінки з України, яких заманювали обіцянками оформити для них візи біженців, фінансовою підтримкою та роботою.

Серед заарештованих "ділків" – один громадянин Іспанії, двоє громадян Росії та двоє громадян України.

Сили правопорядку провели п’ять обшуків, в результаті яких вилучили два автомобілі, готівку, електронне обладнання, трудові контракти на роботу у сфері послуг та інші документи, пов'язані з клубом, де експлуатували постраждалих.

Фото: Європол

"Підозрювані торговці людьми потім експлуатували жінок, переважно українок, а також громадянок Білорусі, у клубі проституції в Ель-Ехідо [Альмерія], Іспанія”, — додали в Європолі.

Як зазначається, зловмисники обирали жертв, базуючись на національній приналежності, та привозили їх до Іспанії за туристичними візами. Спочатку в Іспанії українкам пропонували подати заяву на отримання тимчасового захисту у зв'язку з війною Росії проти України. Молодим жінкам обіцяли надання дозволу на роботу, однак їх ошукали підозрювані. Жінки не отримували трудового договору, натомість їх змушували займатися проституцією.

Фото: Європол

Постраждалих розмістили у трьох будинках, наданих керівником нічного клубу.

“Ізолюючи жертв від решти суспільства, торговці людьми намагалися мінімізувати ризик виявлення поліцією або втечі жінок, дозволяючи їм стримувати, контролювати та повністю експлуатувати жертв”, — резюмували в європейському відомстві правопорядку.