RU  UA  EN

Неділя, 22 вересня
  • НБУ:USD 41.05
  • НБУ:EUR 45.60
НБУ:USD  41.05
Світ

Новини

20 вересня

Всі новини

Генерал НАТО розкрив ідею і можливі наслідки операції ЗСУ в Курській області

Сили оборони України діяли в Курській області РФ цілком за доктринами сучасних війн – раптово посилили тиск на супротивника на неочікуваному напрямку.

Про це повідомив генерал НАТО колишній командувач військами США в Європі Бен Ходжес в інтерв'ю DW.

Він зазначив, що прорив у Курську область може також бути аргументований тим, що росіяни саме звідти тероризували населення українських міст за допомогою іранських дронів.

"Україна обороняється від російських атак, знищуючи точки, звідки, наприклад, була запущена третина шахедів по українських містах. Це класична робоча військова доктрина: вибрати вдалий момент, посилити тиск у новому місці, тим самим посилюючи тиск на супротивника загалом і полегшити становище своїх військ по всій лінії фронту. Це змусить росіян задуматися над тим, що вони роблять", - зазначив генерал.

Фото: army.mil

Бен Ходжес виступив з критикою адміністрації президента США через зайву обережність щодо можливих дій РФ, адже курська операція показала, що Путіну немає чим більше відповідати Україні.

"Я вважаю, що українцям потрібна свобода дій. Моя критика адміністрації Байдена полягала в тому, що вони перешкоджали здатності України захищатися. Я радий, що зараз Київ не смикали. Це стосується і ризиків ескалації, що Путін нібито застосує ядерну зброю. Але найгірше, що він зробив – обстріляв ще один український супермаркет. Тож ми надто довго стримували себе", - заявив колишній командувач американських сил в Європі.

Як повідомляв "Апостроф", раніше президент США Джо Байден прокоментував ситуацію в Курській області РФ, заявивши, що наступ ЗСУ створив "справжню дилему" для Володимира Путіна.