RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

27 березня

26 березня

Всі новини

Розвідка дізналася про бунти російських військових на Донбасі

Серед російських військовослужбовців на Донбасі зростає число охочих повернутися назад в Росію.

Про це повідомляє прес-служба Головного управління розвідки Міноборони України.

"З огляду на постійні бойові втрати та небезпеку відновлення активних бойових дій з наближенням т.зв. "літньої кампанії", зростає кількість військовослужбовців 1 та 2 АК ЗС РФ, які виявляють бажання повернутись до Росії. Щоб стримати потік бажаючих повернутись до Росії, командування російських окупаційних військ погрожує звільняти їх “по дискредитації” (дострокове розірвання контракту з ініціативи командування без права на грошові виплати та соціальні пільги)", - розповіли в розвідці.

Так, 7 травня рапорти з проханням повернути їх до Росії написало троє військовослужбовців 9 окремого штурмового мотострілецького полку морської піхоти (Новоазовськ) 1 АК.

"Командир 9 ошмсп Мп полковник ЗС РФ Д. Бондарев відмовився задовольнити прохання особового складу та ініціював переклад" бунтівників "до складу 5 окремої мотострілкової бригади (Макіївка) 1 АК", - відзначили в розвідці.

Полковник Д.Бондарев

Також рапорт на повернення в Росію 8 травня подав помічник начальника штабу 6 окремого механізованого полку (Стаханов) 2 АК ВС РФ (позивний "Білий"), але командування полку, під загрозою дострокового розірвання контракту з втратою виплат і пільг, вимагає від нього відкликати рапорт і дочекатися планової заміни.

Як повідомляв "Апостроф", раніше українська розвідка дізналася про нові втрати в рядах російських військовослужбовців, які прибули на окупований Донбас для підтримки бойовиків ДНР/ЛНР.