RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

22 квітня

Всі новини

У Путіна скандальній Поклонській погрожують кримінальною справою

Радник президента РФ Володимира Путіна, журналіст Максим Шевченко розкритикував вчинок самопроголошеного "прокурора Криму" Наталії Поклонської, яка на так звану акцію "Безсмертний полк" прийшла з іконою останнього російського царя Миколи II.

Про це він заявив в ефірі Эхо Москвы.

"Я просто нагадаю для пані Поклонської, що разом з монархістами в роки війни була РПЦ за кордоном, глава якої митрополит Анастасій благословив Адольфа Гітлера на похід проти Радянського Союзу. І монархісти саме ті, хто намалював ікону царя, це були РПЦ", заявив Шевченко.

На його думку, вчинок Поклонської це та сама спроба переглянути історію Другої світової війни і оббрехати червону армію, що в РФ вважається кримінальним злочином. Шевченко закликав ініціатора такої відповідальності депутата Держдуми від Єдиної Росії Ірину Ярову звернути увагу на вчинок Поклонської.

"Безсмертний полк це особистий спогад і особистий біль кожного, в якому ми, ліберали, путіністи, комуністи, антикомуністи єднаємося. І політизація цієї акції тим більше прокурором (неприйнятна), я вважаю, що Ірина Анатоліївна Ярова, яка свого часу ініціювала кримінальне покарання за наклеп на роль червоної армії, мала б розглянути це питання. Оскільки привнесення особистості Миколи Другого це явно применшення ролі червоної армії у великій перемозі і спотворення радянської історії. Повністю кримінальна справа", переконаний Шевченко.

Як повідомляв "Апостроф", в мережі дивний вчинок Поклонської дотепно висміяли користувачі у соцмережах.