RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Велика битва в Москві: відомий карикатурист вказав диспозицію росіян

Відомий російський карикатурист Сергій Йолкін потішив соцмережі своїм малюнком на тему великого побоїща, яке відбулося на Хованському кладовищі в Москві.

Карикатуру, яка набрала сотні ретвітів, художник розмістив на своїй сторінці в Twitter.

"Кавказька московська незалежна республіка, проти азійської московської незалежної республіки", "Куликовська битва II", "Хто не з нами, той під нами!", - пишуть люди в коментарях.

У свою чергу видання "Настоящее время" повідомляє, що московська поліція продовжує розслідування та затримання підозрюваних в участі у масовій бійці, частина яких може бути депортована.

За даними московських властей, в результаті сутичок загинули три людини, 29 перебувають у лікарнях, стан чотирьох з них – важкий. Поліція затримала понад 110 можливих учасників бійки. У трьох заарештованих вихідців з Північного Кавказу в машині було знайдено зброю, включаючи пістолети та автомати Калашникова. Ці особи намагалися втекти від переслідування на машині і насмерть збили двох людей.

У зв'язку з інцидентом на кладовищі порушено кримінальну справу за трьома статтями: вбивство кількох осіб, вчинене групою осіб; незаконне володіння зброєю і хуліганство, вчинене групою осіб.

У сутичці брали участь більше 200 вихідців із Середньої Азії та Північного Кавказу. Влада Москви пообіцяли провести перевірку діяльності на всіх 78 московських кладовищах і в трьох десятках підприємств, що надають ритуальні послуги.

Версії причини масової бійки із застосуванням зброї, викладені журналістам, пов'язані з конфліктом щодо розподілу виручки від обслуговування похоронів. Співробітники правоохоронних органів вважають, що багато роботи проводилися в обхід офіційних правил і структур ритуальних послуг.

Як повідомляв "Апостроф", в мережі висміюють збройні сутички на Хованському кладовищі в Москві, які відбулися за спроби охоронців видворити з території нелегальних мігрантів.