RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.80
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  38.80
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

Дурдом та геноцид: в мережі обурюються через заборону на ввезення особистих ліків в Росію

Державна дума РФ прийняла 17 травня у другому читанні законопроект, який забороняє ввозити в Росію ліки для особистого користування без призначення лікаря.

Про це повідомляє "РИА Новости".

"Законопроектом з метою виключення можливості виникнення неправильного правозастосування у відношенні ввезених отруйних речовин пропонується встановити аналогічний дозвільний режим для ввезення рецептурних лікарських препаратів, що містять отруйні речовини, фізичними особами для використання в особистих цілях", — йдеться в пояснювальній записці.

Підтверджуючі документи або їх завірені копії повинні містити дані про найменування та кількість призначеного препарату. Крім цього, до підтвердних документів іноземною мовою має додаватися нотаріально завірений переклад.

Рішення Держдуми викликало обурення серед користувачів соцмереж.

"У мене немає слів. Росіяни, що ж ви мовчите-то, а? Ну, це ж - явний геноцид!", - написав на своїй сторінці в Facebook російський журналіст Саша Сотник.

"Як запобігти надмірному напливу туристів? Ось так, припустимо", - зазначив у соцмережі поет і публіцист Олексій Цвєтков.

Як повідомляв "Апостроф", у квітні Кабінет Міністрів України прийняв рішення скасувати сертифікацію ліків, які вже пройшли цю процедуру в США, країнах Євросоюзу, Швейцарії, Японії, Канаді, Австралії.