RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

Всі новини

Тренування в бою: експерт розповів, навіщо Путін перекидає на Донбас "Акацію"

Росія "накачує" окуповані регіони Донбасу зброєю не тільки заради того, щоб чинити тиск на українську владу і міжнародне співтовариство, але й щоб випробувати зброю в бойових умовах.

Таку думку висловили "Апострофу" російський військовий оглядач Павло Фельгенгауер і український військовий експерт Владислав Селезньов.

Фельгенгауер зазначив, що ще однією причиною ввезення на окуповані регіони України техніки з РФ є випробування її в бойових умовах.

"Втім, цього не можна сказати про "Акації" , які є далеко не новими видами озброєнь", — зазначив експерт.

Як припустив Владислав Селезньов, поставка "Акацій" може бути пов'язана з тим, щоб забезпечити російським військовим підготовку в бойових умовах.

"Якщо б ми перерахували всю техніку, яка перетнула державний кордон з окупованою територією, то кількість була б величезною. Але ми повинні розуміти, що відбувається ротація. Підрозділи регулярних військ збройних сил РФ заходять на окуповану частину України, виконують поставлену задачу і потім повертаються", — зазначив він.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофу": Війна на Донбасі: навіщо Росія накачує схід України новою військовою технікою.