Розвідка дізналася про прибуття важливої шишки Путіна до бойовиків на Донбас

Українська розвідка доклала, що на окупований бойовиками Донбас прибув генерал-майор Збройних сил РФ Микола Єфімов.

Про це повідомляє прес-служба Головного управління розвідки Міноборони України.

"Встановлено, що на посаду "заступника командувача по роботі з особовим складом 1 АК (Донецьк, Україна) Центру територіальних військ (Новочеркаськ, Росія) Південного військового округу (Ростов-на-Дону)" прибув генерал-майор ЗС РФ Єфімов Микола Юрійович, 08.12.1957 р.н. м. Ульянівськ, закінчив Свердловське вище військово-політичне танково-артилерійське училище в 1979 р.", — наголошується в повідомленні.

Фото gur.mil.gov.ua

"Генерал-майор Єфімов Микола Юрійович. Проходження військової служби на посадах:

  • 1979-1989 рр. – заступник командира мотострілецької роти, батальйону, заступник командира артилерійського полку в Прибалтійському, Туркестанському, північно-кавказькому військових округах і Групі радянських військ у Німеччині;
  • 1992-1995 рр. – ад'юнктура у Військовому університеті МО РФ;
  • 1995-2008 рр. – старший офіцер, начальник відділу патріотичного виховання та зв'язків з громадськістю Головного управління виховної роботи ВС РФ;
  • у 2008 р. – звільнився з лав ЗС РФ.
  • У 2014 р. повернувся на військову службу за контрактом до Збройних сил РФ.

Трудова діяльність:

  • 2008-2014 рр. – на керівних посадах у Федеральній службі з нагляду за дотриманням законодавства у сфері охорони культурної спадщини та Департаменті культурної спадщини м. Москви", — розповіли в розвідці.

"Для виконання злочинних наказів військово-політичного керівництва Росії генерал-майор ЗС РФ М. Єфімов був направлений від Головного управління по роботі з особовим складом ЗС РФ з метою заміни полковника ЗС РФ Чиркова Євгена Володимировича, який достроково повернувся до Росії у зв’язкуз публічним конфліктом з командувачем 1 АК генерал-майором В. Асаповим", — йдеться в повідомленні.

Додатково встановлено, що головним завданням генерал-майора М. Єфімова на тимчасово окупованих територіях сходу України є формування і розвиток нової ідеологічної платформи не тільки для угруповання російських окупаційних військ, а й в інтересах т.з. "народних республік". Кандидатура генерал-майора Н. Єфімова рекомендована військово-політичному керівництву Росії для виконання службово-бойових завдань в Україні безпосередньо начальником Головного управління по роботі з особовим складом ЗС РФ генерал-майором Михайлом В'ячеславовичем Смисловим, з яким Єфімов підтримує дружні стосунки ще з часів навчання в Свердловському вищому військово-політичному танково-артилерійському училищі", — розповіли в розвідці.

Як повідомляв "Апостроф", раніше українська розвідка дізналася про затримання на окупованому Донбасі російського офіцера, який нібито пропагував серед бойовиків радикальні ідеї ісламізму і схиляв до участі в терористичному угрупованні "ДАІШ".

Також українська розвідка розповіла, як російські військові на окупованому Донбасі намагалися вчинити самосуд над своїм офіцером через неякісні патрони.