RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Путінський пропагандист відзначився гучним зізнанням по Донбасу

Російський політолог і член Громадської палати Росії Сергій Марков публічно зізнався в тому, що терористичні ДНР/ЛНР на окупованому Донбасі знаходяться під контролем РФ.

Про це він заявив в ефірі радіостанції "Ехо Москви".

За словами політолога, Донбас зараз "знаходиться під захистом Росії".

"Всі знають про те, що спроба влаштувати геноцид і терористичне придушення Донбасу буде припинена Росією, яка використовує всі необхідні методи для цього", - заявляє Марков.

Однак у той же час політолог відмовився визнавати причетність російської армії до загибелі українських військовослужбовців на Донбасі.

"Ні, я думаю, що зараз ці дрібні бої там проводить цілком армія Донбасу. Ви знаєте, за опублікованими даними стокгольмського там Інституту війни і миру армія Новоросії, Донбасу, здається, є шостою армією за потужністю в сучасній Європі", - говорить пропутінський політолог.

Також він відповів на запитання ведучої про те, звідки взялася зброя, завдяки якій "армія Новоросії" може вважатися "шостою за потужністю у Європі".

"Ну, і наша, так би мовити, і українська. Ну, це обов'язок будь-якої людини, прихильника свободи, демократії і антифашиста надати всю необхідну допомогу Донбасу. Якщо ви не надаєте допомогу Донбасу, не маєте права вважати себе демократом", - ділиться своїм баченням демократії Маркін.

Раніше український журналіст Роман Цимбалюк, який вже багато років працює кореспондентом у Москві, за підсумками прямої лінії з президентом РФ Володимиром Путіним прийшов до висновку, що Росія йде на поступки у конфлікті з Україною.

Як повідомляв "Апостроф", російський художник Максим Кантор зробив гучну заяву з приводу війни Росії проти України.