RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Російських топ-менеджерів викрили в страху перед західними шпигунами

Керівники найбільших російських холдингів і корпорацій зарахували до основних джерел загрози інформаційної безпеки уряди іноземних держав.

Про це повідомляє видання "Комерсант" з посиланням на опитування, проведене університетом "Иннополис".

В опитуванні взяли участь 100 керівників і провідних спеціалістів відділів інформаційної безпеки (ІБ) найбільших компаній Росії і російських представництв міжнародних компаній: "Ростелекома", ВТБ, РЗ, "Роснефти", Лукойлу, "Татнафти", "Башнефть", "Вертольотів Росії", General Electric та інші.

Основним джерелом загроз у сфері ІБ в минулому році, на думку 66% опитаних, стали діючі співробітники компанії, 42% відзначили інциденти з участю хакерів, 27% заявили про загрозу з боку колишніх співробітників, 24% поскаржилися на діючих підрядників і постачальників послуг, 18% побачили загрозу з боку іноземних урядів, а ще 8% заявили про небезпеку з боку іноземних компаній.

"Нерідко випадки промислового шпигунства або цільові атаки асоціюють з діяльністю іноземних держав і політикою в цілому. Однак технологічними можливостями для проведення таких атак мають цілі групи людей, контрактувати з якими може хто завгодно, від спеціальних служб іноземних держав до прямих конкурентів",— розповів керівник відділу моніторингу компанії Positive Technologies Володимир Кропотов.

У 2015 році в Росії середній збиток від інцидентів інформаційної безпеки до $5,3 млн, що на 47% перевищує показники 2014 року, повідомляв PwC. У спільному дослідженні ФРИИ, Group-IB і Microsoft говорилося, що загальний збиток від кіберзлочинності склав для економіки РФ 203,5 млрд руб. в 2015 році. Компанії приховують факти атак.

Як повідомляв "Апостроф", у Путіна хочуть заборонити іноземні поштові сервіси і месенджери для військових і держслужбовців.