RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Скандальний російський комік викликав ажіотаж у мережі несподіваною політичною заявою

Відомий російський письменник-сатирик Михайло Задорнов викликав ажіотаж у мережі своєю заявою про бажання вступити до Комуністичної партії Російської Федерації (КПРФ).

Про це він написав на своїй сторінці в соцмережі "Вконтакте".

"Хочу вступити до лав Комуністичної партії Росії! Може хтось потурбується перед керівництвом партії за мене? Розумію, безліч запитань, мовляв, навіщо, з чого раптом? Я дійсно ніколи в житті не був в жодній партії, навіть в радянський час. В комсомолі, зізнаюся, був. І дуже хороші спогади про те, як був піонером", - написав Задорнов.

Сатирик зазначив, що з усіх передвиборчих програм російських партій йому найбільше сподобалася програма КПРФ.

"Я подивився програму, яку пропонує Комуністична партія. І мені вона сподобалася! Поясню, чому. Перше: вступити до Компартії в наш час невигідно на відміну від вступу в "Єдину Росію". Ніяких пільг у цієї партії немає, значить, там зібралися однодумці, які думають, так і живуть.

Друге... Більшість з керівників партії – колишні господарники, які працювали на виробництві, в сільському господарстві. Ось такі і знають, що потрібно країні. У спадок від Комуністичної партії Радянського Союзу залишилося головний складник ідеології – країна повинна поважати в першу чергу тих, хто працює. А тих, хто торгує продуктами, створеними тими, хто працює, треба цінувати лише в другу чергу. Зараз же все навпаки! Не поважають людину праці. Пропозиція, як підняти економіку і виробництво, на сьогоднішній день головна. В Росії, як в жодній іншій країні, великі землі. Це значить, сам Бог велів їх запліднювати, вирощувати врожаї! І країна на цьому може заробляти не менше, ніж на нафті. Причому, не залежати не від якихось ОПЕК.

В країні, де стільки води - річок, озер, морів - не можна брати гроші, тим більше з людей похилого віку, за воду! Наживатися на воді – остання безсовісна справа. Також і з електрикою. Є речі, необхідні кожному, хто живе в країні. За них повинно відповідати сама держава і робити їх безкоштовними і дуже дешевими.

Про всі ці неторгашеські напрямки розвитку російської економіки говорять тільки керівники Комуністичної партії! Всі інші дурять виборців, мовляв, обіцяємо підвищити пенсії – а за рахунок чого, якщо не буде виробництва? За рахунок цінних паперів? Так прибуток по них найчастіше не від нас залежить!

Я розумію, що мало чого зміниться в кращу сторону, якщо я вступлю до партії. Але я хоча б приверну увагу до її ідей у багатьох з тих, хто мені довіряє. А значить, збільшиться кількість голосів за правильні думки та ідеї. Так, КПРФ не переможе на виборах, чиновники все заблокували заради своєї особистої партії. Але чим більше буде у КПРФ однодумців, тим швидше правильні ідеї поширюються в суспільстві. І може бути коли-небудь щось зміниться по відношенню до людини трудящої в кращу сторону", - заявив Задорнов.

Його запис вже набрав більше 200 репостів і майже 500 коментарів. Частина коментаторів погоджуються з сатириком, частина вказує на злочини, в яких брали участь комуністи під час існування СРСР.

Як повідомляв "Апостроф", у березні російський комік Максим Галкін виступив під Москвою на організованому КПРФ мітингу.