RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

​Нові погони української армії: росЗМІ відзначилися їдким заголовком

У зв'язку з тим, що у Збройних Силах України з'явиться нова форма і знаки відмінності, в одному з топових російських ЗМІ був опублікований матеріал з вельми провокаційним текстом і підзаголовком.

Зокрема, "Комсомольська правда" випустила статтю, яку в Twitter опублікувала під заголовком "Порошенко реформував знаки розрізнення своєї армії за зразком головорізів УПА".

Автор статті, говорячи про нові відзнаки української армії, пригадав Волинську трагедію, яку в Росії часто називають "Волинська різанина". Раніше це історична подія неодноразово використовувалося в російській пропаганді.

"Причому, за основу для нових знаків розрізнення на погонах була взята форма Української повстанської армії (УПА), яка «прославилася» в роки Великої Вітчизняної війни своєю звірячою жорстокістю по відношенню до населення України, Білорусі та Польщі. Чого варта тільки Волинська різанина, коли українські націоналісти вбили десятки тисяч поляків. Тепер у нинішніх українських військових будуть такі ж погони, як і у головорізів УПА, які співпрацювали з гітлерівцями. І не мають нічого спільного з погонами героїчних дідів з Червоної армії, які звільняли Україну від фашистської і націоналістичної мерзоти у 1943-44 роках. Докотилися. Додекоммунизировались. Стидоба", - пишуть росЗМІ.

Фото: скріншот матеріалу "Комсомольської правди"

Як повідомляв "Апостроф", раніше журналіст Андрій Кислов вказав на дивну схожість між новими погонами української армії і погонами офіцерів третього Рейху.