RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

План Путіна побудувати новий аеропорт у Криму зазнав краху

Окупаційній владі Криму не вдається забезпечити заплановане будівництво нового терміналу у Севастопольському військовому аеродромі Бельбек, призначеного для цивільної авіації.

Про це дізнався Комерсант.

На наступному тижні в Крим приїде віце-прем'єр РФ Дмитро Козак, щоб обговорити залучення інвестицій в об'єкти, що будуються на півострові, в тому числі в новий термінал, який має вирішити транспортні проблеми Криму.

Очікувалося, що будівництвом аеропорту займеться компанія "Аккорд-інвест" (належить члену ради директорів банку РНКБ Олегу Жесткову, співвласником може стати банк "Росія"), котра вже задіяна в будівництві аеропорту Сімферополь. Але через розбіжності з інвестором будівництво нового терміналу поки неможливе.

Джерело в оточенні ватажків Криму стверджує, що перша зустріч так званої влади Севастополя з представниками "Акорд-інвесту" у квітні ледь не завершилася скандалом.

"Було названо кілька умов для інвестицій. Це обслуговування в аеропорту Севастополя тільки ВІП-авіаперевезень, передача функцій замовника в рамках програми по розвитку громадянського сектору "Акорд-інвесту" і АТ "Міжнародний аеропорт Сімферополь" (належить "Акорд-інвесту "). Було прямо сказано, що інвестиції можливі тільки в організацію роботи оператора аеропорту за умови обслуговування рейсів в існуючій будівлі ВІП-терміналу Міноборони", - сказав співрозмовник.

Інвестора підтримало керівництво аеропорту Сімферополь.

"Надійшла пропозиція обслуговувати тільки літерні рейси, виключивши регулярні авіаперевезення: вони не хочуть ділити пасажиропотік на два прилеглих суб'єкта, а інвестор не захотів витрачати гроші на два авіавузла, відстань між якими можна подолати на наземному транспорті", - сказало джерело.

Для так званого уряду анексованого Севастополя постановка таких умов стала шоком. За словами співрозмовника, запропонована інвестором схема "не відповідає соціально-економічним інтересам міста", веде до збитковості операційної діяльності аеропорту", зірве терміни реконструкції Бельбеку.

Як повідомляв "Апостроф", раніше були названі нові цифри вартості Керченського мосту в Крим.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: СвітЕкс-СРСР Тема: Крым
Теги: