RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.55
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.55
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

Всі новини

З'явився прогноз щодо наступу Путіна на Донбасі

Популярний блогер та волонтер Юрій Касьянов висловився щодо можливого наступу бойовиків на Донбасі за підтримкою регулярних Збройних сил РФ.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

"Якщо Україна не піде на реалізацію плану "А" - впровадження ракової пухлини великоросійського сепаратизму, Кремль може зважитися на застосування військової сили для досягнення своєї основної мети – повернення "Малоросії" в орбіту відроджуваної Російської імперії", - зазначив волонтер.

Касьянов наголосив, що військова операція Кремля буде переслідувати три найважливіші цілі: розгром боєздатних підрозділів ЗСУ в зоні конфлікту, створення атмосфери паніки в Україні, проведення нового туру переговорів на умовах Москви.

"Путін, вустами колабораціоністів, погодиться на припинення бойових дій, зажадавши натомість зняття санкцій, створення демілітаризованої "зони безпеки" довкола Донецької і Луганської областей (частина території яких може бути знову захоплена в результаті наступу), прийняття законів відповідно з "Мінськими угодами", федералізації України і призначення Медвечука на посаду прем'єра", - написав він.

Касьянов зазначив, що небезпека наступу дуже велика.

"Політична обстановка у світі також сприяє реалізації агресивних планів Москви – напередодні виборів на Заході і в Штатах мало хто з провідних світових політиків наважиться на рішучі кроки... "Вікно можливостей" для Кремля закриється в кінці вересня, коли традиційне осіннє бездоріжжя знову зробить війну млявою, позиційною", - написав волонтер.

Як повідомляв "Апостроф", секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов вказав на ознаки того, що російський Генштаб проводить активну підготовку до початку великої наступальної операції на Донбасі.

Читайте також матеріал "Апострофу": Захоплення України російськими військами: наскільки є великою небезпека.