RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

Всі новини

Загибель МН17: екс-радник Путіна вказав на його знакові слова

Колишній радник президента РФ, російський економіст Андрій Ілларіонов указав на знакові слова Володимира Путіна, які той виголосив у день аварії на Донбасі Boeing рейсу MH17 (17 липня 2014 року) з приводу катастрофи в метрополітені Москви.

Відео зі словами Путіна опубліковано на YouTube.

"Відповідальність завжди персоніфікована. Ось класичний, хороший приклад з кримінального права. Це називається "Трагедія на полюванні", коли два стрілка стріляють [пальцями двох рук зображує двох стріляючих] в кущі, вважаючи, що там дичину, і випадково вбивають людину. [нервово потирає чоло] Оскільки експертиза не могла встановити, хто саме, обидва звільняються від відповідальності", - заявив Путін на прес-конференції 17 липня 2014 року, відповідаючи на запитання про те, хто винен у московській катастрофі в метро, яка сталася 15 липня 2014 року і в якій загинули 24 людини.

Ілларіонов у свою чергу поставив запитання:

Був би вдячний знавцям кримінального права за надання коментарів з, як мінімум, трьом групам виникають у зв'язку з цим питань.

1. Що означає вираз «класичний приклад з кримінального права»? Чи означає це, що цей приклад відомий всім і кожному, хто працює в криміналістиці? Що його викладають у всіх курсах кримінального права? Що ця історія регулярно використовується при навчанні студентів юридичних факультетів? Що цієї нагоди присвячені параграфи, абзаци, вставки, «бокси» в підручниках з кримінального права? Чи справді у праві є такий усталений термін «Трагедія на полюванні»?

2. Як теорія кримінального права насправді розглядає подібні випадки? Чи справді у такій ситуації обидва підозрюваних звільняються від відповідальності? Від будь-якої відповідальності? Якою є кваліфікація дій підозрюваного, який вистрілив «наосліп» (коли він не бачить мети) і в результаті вбив людину?

3. Яка реальна практика існує в Росії (і в інших країнах) в таких випадках? Що означає вираз «експертиза не могла встановити»? Сучасна експертиза не може встановити, з якого (чиєї) саме рушниці (гвинтівки, карабіни, пістолети) вилетіла вбила людину куля? картеч? дріб? Як кримінальна практика відноситься до підозрюваного, який регулярно, протягом десятиліть, виявляється залученим в незліченні «трагедії на полюванні», в результаті яких постійно гинуть люди?

15 липня 2014 року в метрополітені Москви сталася катастрофа між станціями "Парк Перемоги" і "Слов'янський бульвар", в якій загинули 24 людини. Ця катастрофа стала найбільшою в історії російського метро за причинами техногенного характеру.

Нагадаємо, міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров відмовився вибачатися за причетність РФ до катастрофи MH17.

Як повідомляв "Апостроф", в Україні вказали на чергову брехню Росії з приводу авіакатастрофи Boeing рейсу MH17.